Iskreno pismo mojima sinovoma

Moja draga fanta,

Sta blagoslov v mojem življenju in najraje na svetu opazujem, kako rasteta. Oba z vsakim dejanjem kažete svoje neverjetni osebnosti in ponosna sem na vaju. Nik, včasih si nagajiv in s svojim smehom preprečiš mamici, da bi bila jezna. Večinoma časa pa si zelo priden, celo tako, da mi tvojo pridnost marsikdo zavida. Lan, še dojenček ampak že dobro kažeš svojo odločno naravo in željo po pozornosti. Niti predstavljala si nisem kako bo, ko bomo družina. Postala sta center najinega življenja.

Želim si, da bi živela v svetu, v katerem napake odraslih otrok ne prizadenejo, pa žal usode ne morem spremeniti. Odločitve odraslih so včasih napačne in vplivajo na svet, v katerem bosta živela. Včasih se vama bo zazdelo, da smo zgolj marionete političnih iger, pa si ne vzemita k srcu. Nikoli ne pozabita kdo sta. Najboljše kar lahko naredim in se bom trudila, da vama dam kot popotnico za življenje je, da vaju naučim vrednot, spoštovanja in ljubezni do življenja, tudi ko vama bo težko.

Širita prijaznost

Življenju vaju bo preizkušalo. Nastavljalo vama bo pasti in priložnosti, da bosta postala zlobna. Ne glede na življenjske situacija vaju bo prijaznost rešila. Ko bosta koga prizadela imejta toliko moči, da bosta segla v roko in se opravičila. Pomagajta starejšim in onemoglim, bodita prijazna in svet vama bo ležal pod nogami.

Bodita pogumna

Prihajajo časi, ko bomo od problemov bežali k mašilom, ki nas bodo odpeljali v virtualen svet. Nekateri že bežijo, nekateri še boste. Bodita pogumna. Moč bo v rokah tistih, ki se bodo sposobni soočiti s strahovi in pokazati pogum. Če bosta dovolj pogumna bosta vajini imeni pustila pečat v svetu.

Spomnita se, da sta čudež

Življenje je polno vzponov in padcev, nekateri padci so strmejši in bolj boleči. V svojem življenju sem velikokrat padla, še večkrat pa se tudi pobrala. Zato sem tukaj kjer sem. Nihče od nas ni imun na tragedije. In draga fanta, dogajala se vama bodo. Želim vama, da bosta v vsakem slabem dogodku videla luč in priložnost, da se nekaj novega naučita.

Imata samo eden drugega

Na svoji poti bosta srečala ogromno ljudi. Po nekaj letih celo toliko, da ju ne bosta znala več imenovati. V vsaki točki življenja bosta imela okoli sebe točno tiste ljudi, ki jih bosta potrebovala. Nikoli ne pozabita, da vaju veže krvna vez in ko bodo vsi odšli bosta ostala sama. Imela bosta samo eden drugega. Zato se ne prepirajta. Ob delitvi premoženja bodita razumska, sicer vama bo nekoč žal. Krijta hrbet eden drugemu in svet se vama bo priklonil.

Ljubita, kot ljubi vajin oče

Ljubi svojo bodočo ženo in jo spoštuj, tako kot vajin oče. Bodita zvesta osebi, ki jo bosta izbrala za mamo vajinih otrok. Ženi pokažita vsak dan, da jo ljubita, da vama pomeni cel svet. Ne glede na življenjske preizkušnje in situacije, ji zaupajta. Brez zaupanja je življenje izredno težko.

Postavita družino na prvo mesto

Služba hitro postane nova družina. Trudita se, da vajini družini ostaneta na prvem mestu. Vajina družina naj bo v središču odločitev. Včasih bosta zaradi tega morala izbrati cenejši dopust, zmanjšati cilje. Poskrbeti morata, da bodo vse odločitve v vajini karieri najboljše za družino.

Vedno izberita dobro stran

Soočala se bosta s skušnjavo, da bi naredila stvari, kot jih bodo počeli drugi fantje. Izkoriščanje in ravnanje z dekleti kot s predmetom, goljufati pri testu so le ene izmed napačnih odločitev, v vajinem življenje bo še veliko več priložnosti. Nobena ni vredna. Ne le, da me bosta razočarala z napačno izbiro, na koncu bosta razočarala tudi sebe in se počutila slabo. Za izbiro dobre strani je potrebne pogum. Zaradi tega se bosta na trenutke počutila izobčena in bila celo tarči grdih komentarjev. Iz svojih izkušenj vama lahko zatrdim, da so v življenju uspeli le tisti ljudje, ki so izbirali pravo stran. Naša dejanja se kot bumerang vrnejo k nam nazaj. Tako dobra kot slaba. In ne pozabita, napake so le sredstvo za učenje lekcij in jaz bom tukaj za vaju, da vama pomagam.

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.