Iskreno pismo ženi, ki nikoli ni bilo prebrano

Pri tem blogu mi je bil v pomoč pogovor s partnerjem. Kaj ga moti, kaj moti druge moške in kaj bi lahko me naredile drugače. Verjamem, da se bosta v tem odprtem pismu marsikatere mamice našle. Kljub delu ne pozabite na vaju. Vzemita si enkrat tedensko namesto tv-ja čas za vaju. Ohranita trdne temelje vajine veze.


Draga žena,

Dan se je pravkar začel. Odprem oči in vidim, ko držiš v rokah najinega sina, že 2x nahranjenega, previtega in v pečici pečeš rogličke za starejšega sina. Pomislim, da si najbrž vstala že zgodaj in zaspim nazaj. Delam se da spim, čisto zares pa ne morem več zaspati. Čakam na tvoj vesel pozdrav “dobro jutro” in po tem vem, da se je dan za družino začel.

Starejši še spi in čaka, da ga prepričaš, da vstane in gre na zajtrk. Pridejo trenutki, ko si bi želel biti na njegovem mestu in spati do 10ih zjutraj. Zaradi obveznosti mi ne uspe. Rad bi ti podaril prost dan, ko bi jaz prevzel vse družinske obveznosti. Ampak vem, da mi ne bo uspelo. Oprosti.

Sredi dan te težko ujamem za kakšen daljšim pogovor, vse mi odgovarjaš polovično, ker imaš ogromno skrbi. V tvoji glavi se odvija 1000 različnih scenirajev, ki jih razumeš samo ti. Oprosti. Jaz le na koncu dneva potrpežljivo čakam pred tv-jem z dolgim seznamom filmov, ne bo me motilo če si ogledava romantično komedijo ali že desetič tvoj najbljubši film, le da sva skupaj. Toliko imaš dela, da ko se vrneš v posteljo, jaz že spim ali pa ti zaspiš medtem ko grem v kuhinjo piti vodo.

Nikoli nisem bil navdušen nad vprašanjem kakšen je bil moj dan, kje sem bil, kaj sem počel. Sedaj pa si tega želim bolj kot vse na svetu. Namen klicev se je iz ljubezenskih spremenil v opomnike za to-do naloge. Včasih se počutim kot suženj, delam po navodilih in ti si postala šef. To boli! Zelo boli! Zavedam se, da sam ne bi zmogel prevzeti te vloge, zato ti jo prepuščam.

Medtem ko ti delaš in skačeš po stanovanju gor in dol imam jaz čas za razmišljanje in vračanje v preteklost, zdi se mi kot da gledam film in ne naju. Vse je tako daleč in vse je danes tako drugače. Žali mi je, da nisem bolj cenil prostih dni. Raje sem se usedel za računalnik in delal nič.  Samo za trenutek si želim, da bi se lahko vrnila nazaj, vse najine nesmiselne prepire o vožnji avtomobila, kuhanju in drugih nepomembnih stvareh bi izbrisal in tisti čas porabil za naju.

Verjamem, da bo nekoč nor baby čas minil in je to le preizkušnja življenja. Verjamem, da bova imela moč in uspela prejadrati vse valove, ki nama jih bo namenilo življenje in verjamem, da se bova nekoč ko bova stare sedela na klopici pred domom upokojencev, samo smejala in si rekla: “to pa je bilo noro življenje.”. Močno upam, da do takrat ne bova postala popolna tujca.

Naslovil ga je “Pismo moji ženi”, nato pa je zmečkal papir, ga zavil v žogo in ga vrgel v koš. Mislil si je, da je pismo preveč osladno za ženo, ki nima čas za branje pisem in nadaljeval z gledanjem televizije.

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.