Kako veš ali je fantek ali punčka še pred ultrazvokom?

Načinov, ki bi ti razkrili ali nosiš pod srcem punčko ali fantka je ogromno. V preteklosti je bilo zelo pomembno, da je bila napoved točna, zato sem izbrskala nekaj načinov, ki držijo – vsaj pri meni.


1. Želja po sladkem ali slanem

Še posebno v kraljevih družinah je bilo pomembno čim prej napovedati ali bo rojen prestolonaslednik ali ne. Rojstvo fantka je bila posebna čast. Če vam paše sladko, najverjetne nosite punčko. Če pa si raje privoščite čips in kumarice, boste najverjetneje rodile fantka. Jaz sem pojedla vse kislo in slano kar sem videla. Sladkarij pa sem se bolj kot ne izogibala. Pri meni drži.

2. Trik z avtomobilskim ključem

Pred preizkušnjo zanj nisem vedela. Partner mi je podal ključe od avta in bil pozoren na katerem koncu sem ga prijela ali je bilo to bližje obesku ali bolj na koncu. Pri fantkih primemo za spodnji del tj. spodaj, pri punčkah pa zgornji del. Partner je potrdil, da bo fantek in še isti dan je šel kupit minu supergice.

3. So vam prstani še prav

Prepričana sem, da se na tvojem prstu sveti poročni ali vsaj zaročni prstan. Prstan pritrdi na vrvico in ga podrži pred trebuhom, če se vrti v krogu lahko pričakuješ punčko. Če prstan niha lahko pričakuješ fantka. Pri nama je nihal.

4. Oblika trebuščka

Po obliki trebuščka je mogoče sklepati ali bo fantek ali punčka. Tiste, ki imate trebuh nekoliko nižje, najverjetneje nosite fantka, tiste, ki imate trebuh višje pa pričakujete punčko. Žal pa boste svoj trebuh videle šele takrat, ko boste že opravile pregled nuhalne svetline. S tem nasvetom si nisva nič pomagala. Proti koncu nosečnosti pa lahko potrdiva, da to drži.

5. Jutranja slabost

Večina deklet, ki se srečuje s hudo jutranjo slabostjo pričakuje punčko. Pri meni pretirane slabosti ni bilo in pričakujem fantka. To lahko potrdim.

6. Ukradena lepota

Si že slišala pregovor, da punčke mamici “ukradejo” vso lepoto, fantki pa dodajo poseben sij? Hormoni, ki divjajo v tvojem telesu lahko naredijo marsikaj. Ker imam suho kožo mi je “sij” ravno izenačil ten in moji lasje so videti svilnati, kar potrjuje to, da nosim fantka.

Preberi si še: Ponovno noseča! Med otrokoma bo majhna starostna razlika!

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.