Mami na bolniški. Kaj pa zdaj?

Mame nismo neuničljive in pridejo trenutki ko presežemo svoje meje. V preteklih tednih sem jih presegala in nato obležala v postelji. Točne diagnoze si ne znam postaviti, sem v drugem tromesečju in počutim se porazno. Vstajanje iz postelje je pravi podvig in bruhanje v loku stalnica (vem, da ni najbolj okusno za branje, ampak saj se je že vsakemu v življenju zgodilo, a ne?)


Ko delo prevzame očka

Ponosna sem na očka, ki je prevzel skrb za Nika. Nič me ni spraševal, na moje bruhalne podvige je odreagiral povsem mirno. Vzel si je prost dan in skrbel za naju.

Priznam, da sem se tega dne najbolj bala. Vedno sem imela v mislih popolno slikoo ideji, da otroka najboljše uredim samo jaz – pa je daleč od tega. Celo ne boste verjeli, otroka je uspel barvno uskladiti.

Hvaležna sem da ga imam ob sebi. Ker v tem trenutku si res ne predstavljam, da bi morala skrbeti še za Nika.

Najboljši čajček na svetu

Vsem je dobro poznana situacija, ko zboli moški. Začnejo se tresti gore in rešitve ni na vidiku. Kaj pa ko zboli mamica? Takrat je prav, da jo očka razvaja in ji vsaj pol vrne tistega kar je ona naredila zanj.

In priznam, razvajanje mi ustreza. Pitje toplega čajčka (najboljšega na svetu), stalna oskrba z vodo in grizljanje grisinov, ki mi gredo pravzaprav že na živce, je moj relax.

Tudi mame imamo pravico do bolniške

Bolezen me je postavila na realna tla. Mame, tudi me si lahko brez slabe vesti vzamemo dan zase – dan za počitek in obnovitev svojega telesa. Pride dan, ko se nakopiči preveč težav in enostavno ne zmoreš več.

Vsakodnevno se soočamo s stresom – nekatere tega celo ne opazimo. Vse to, drage mamice, vodi  izgorelost in takrat res ne bomo več uporabne. Ne dopustite si, da vas življenje privede tako daleč.

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.