Zakaj je otroški voziček težko izbrati?

Izbira vozička je ena izmed najtežjih nakupnih odločitev. Voziček je najdražji kos obvezne otroške opreme, ki vam bo služil najdlje. Uporabljali ga boste v hladnem, vetrovnem in vročem, suhem vremenu. Z njim boste obiskale različne kraje, države in morda celo kontinente. Po enem mesecu vozička ne boste mogle vrniti v trgovino in zahtevati denar nazaj, ker ste ugotovile, da vam prijateljica ni svetovala prav. Da se vam to ne bo zgodilo, sem vam pripravila nasvete, ki vam bodo v pomoč pri izbiri otroškega vozička.

Je otroški voziček, ki ga ima prijateljica dober tudi zame?

Sodelavka ti bo predlagala voziček z majhnimi kolesi, prijateljica moderen voziček, ki ga moraš imeti, če hočeš biti in, tašča ti bo poskušala zrihtat rabljen voziček od prijateljičine hčerke in na Facebooku boš dobila 356 odgovorov na vprašanje: »S katerim vozičkom ste zadovoljne?«

V mislih imej, da osebe s katerimi si govorila ne živijo tvojega življenja. Vsi, ki so ti svetovali imajo dober namen, pogosto pa premalo znanja, da bi znali obrazložiti zakaj jim je določen voziček všeč. Ne nosijo vozička po stopnicah v četrto nadstropje, ne premagujejo enakih cestnih ovir in imajo višji ali nižji družinski proračun.

Preveč informacij otežuje izbiro

Po pridobljenih mnenjih boš v fazi zmedenosti. Komu verjeti? Raziskovalci potrošniških navad pravijo, da pri izbiri specifičnega izdelka pestra izbira s preveč informacijami oteži nakupni postopek. Zato je nakup otroškega vozička za nemalo katero mamico nočna mora.

Tudi sama sem se, tako kot večina bodočih mamic znašla v poplavi informacij in voziček izbrala kar v trgovini po mesecih spletnega brskanja in raziskovanja. V fazi zbiranja informacij sem bila prepričana, da bom našla pravi nasvet. Dobila sem jih ogromno, vendar nobenega, ki bi bil namenjen konkretno meni in reševal mojo težavo.

Voziček pred nakupom preizkusi

Nakup otroškega vozička je kot nakup avtomobila. Če želite strokovni nasvet se obrnite k prodajalcu, ki tudi fizično razstavlja in prodaja otroške vozičke. Preko spleta vozička ne morete zapeljati, preveriti njegove stabilnost in ga zložiti. Celo barva vozička lahko odstopa od barve, ki jo boste dobile v paketu. Bi avto naročile preko spleta brez da bi se prej zapeljale na preizkusno vožnjo?

Svetujem vam, da se za strokoven nasvet obrnete na prodajalke, ki se dnevno s pari, ki imajo podobno težavo kot vi –  ne vedo kateri voziček izbrati.

Z nekaj enostavnimi vprašanji bo prodajalka spoznala vaša pričakovanja, tako kot je moja in lažje se bosta odločila za pravi voziček.

Nihče ne more izbrati popolnega vozička namesto vas. Lahko pa vam na podlagi podatkov o vašem življenjskem slogu pomaga pri odločitvi.

Morda te zanima tudi: Kako izbrati pravi otroški voziček? 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.