Tatarski biftek, ki ga lahko uživajo tudi nosečnice

Ko je govora o obloženi praznični mizi si jo brez tatarskega bifteka ne predstavljamo.Če si nosečka ga stroka odsvetuje. Kljub temu se mu ni potrebno odreči, le sestavine bodo letos malo drugačne. Mene je vegi izvedba popolnoma navdušila. Največ časa pri celotni pripravi vzame kuhanje leče (približno 15 minut), sama priprava pa traja 5 minut. Zmešaš sestavine v pravem razmerju in popoln biftek je že na mizi. Za popoln okus priporočam, da pustiš biftek nekaj časa stati. 

Veganski tatarski biftek

  • 1 skodelica kuhane rdeče leče
  • polovica skodelice posušenih paradižnikov v olivnem olju
  • polovica čebule
  • 1-2 stroka česna odvisno od okusa
  • 1 žlička gorčice
  • 2 žlički rdeče paprike v prahu
  • 2 žlički kaper v slanici
  • 1 kisla kumarica
  • 1 -2 žlički olivnega olja
  • 1 pest peteršilja
  • 1 žlička kumine
  • Mleti črni poper
  • Po okusu lahko dodamo tudi kajenski poper ali čili
  • Sol po okusu

Navodila so zelo enostavna. Skuhano rdečo lečo odcedimo potem vse sestavine skupaj stresemo v multipraktik in zmeljemo. Priporočam da namaz nekaj časa stoji da se okusi povežejo. Sicer pa je jed pripravljena.

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.