Oprema sobice za dojenčka: Bellochi gnezdece

Gnezdece ali kokon postaja nepogrešljiv del dojenčkove opreme v prvih mesecih življenja. Gnezdece novorojenčku pričara občutek udobja, ki ga pozna že iz mamičinega trebuščka. V zadnjih letih so gnezdeca postala pravi hit, ne samo zaradi uporabnosti temveč tudi zaradi estetskega doprinosa vaši sobici. Midva pri Niku gnezdeca nisva imela, zaradi številnih prednosti sva se odločila, da ga bova pri Lanu uporabljala. Odločila sva se za izjemno kvalitetno gnezdece Bellochi, ki kljub številnim pranjem ostaja kot novo. 


Gnezdeca poznamo že iz zgodovine

Rimljanke so novorojenčke, ki so bili šibki, nameščale v posebna gnezdeca z namenom, da bi jim zagotovili udobje in varnost. Gnezdeca so bila pletena iz volne ali narejena iz slame in prekrita z ovčjo kožo. Pripomogla so k boljšemu psihičnemu razvoju dojenčka zaradi občutka varnosti in hitrejšemu fizičnemu napredku. Z leti so se izpopolnjevala v kompleksnejše in nato nazaj v preprostejše in tudi varnejše oblike, kot jih poznamo danes.

Novorojenčku nudi potrebno zaščito

Mamice so pogosto utrujene in nemalokrat se zgodi, da z novorojenčkom zaspijo med podojem sredi noči. Pri Niku se mi je kar nekajkrat zgodilo, da sem utonila v spanec, čeprav sem se na vse pretega trudila, da se to ne bi zgodilo. Po nekaj minutah sem se prestrašena zbudila in preverjala ali je Nik še ob meni in ali še diha. Tega občutka ne privoščim nobenemu staršu. Toplo vam polagam na srce, da razmislite o pregradi, ki bo varovala vašega otroka med spanjem pred nenadzorovanimi gibi staršev.

Varnost, ki jo dojenček potrebuje

Pred prihodom dojenčka lahko pripravimo sobico, težko pa prenovimo celo stanovanje. Ko sta bila sama je bilo vse drugače. Vseeno je bilo kako ostri so robovi in kje so nameščene vtičnice. Po prihodu dojenčka boste na vaše stanovanje gledali iz druge perspektive.

Sedežne garniture in kavči so mesto kamor najraje med počitkom odlagamo novorojenčke in hkrati ena izmed najbolj nevarnih mest. Čeprav je novorojenček šibek, lahko že pa premika rokice in nogice. Po spletu naključji se lahko zgodi, da dojenček v trenutku nepazljivosti zdrsne iz sedežne garniture. Saj veste kaj pravijo, bolje preprečiti, kot zdraviti. Gnezdece je kot nalašč za zaščito vašega zaklada in občutek udobja.

Dojenček bo manj dovzeten za stres zaradi menjave okolja, če bo v svojem gnezdecu. To je okolje, ki ga pozna in se v njem počuti dobro, med tem ko boš ti kuhala kosilo ali obešala perilo.

Nasveti ob nakup gnezdeca

  • Fizioterapevti priporočajo, da imajo gnezdeca ravno dno in so oblazinjena ravno toliko, da otroku ni pretrdo.
  • Nekatere gnezdeca omogočajo prilagoditev velikosti in rastejo skupaj z otrokom. Takšno je tudi gnezdo Bellochi, ki sva ga izbrala midva. Prednost nastavljivih gnezdec je, da ga lahko uporabljamo dlje časa.
  • Pri izbiri gnezdeca bodite pozorni na materiale. Novorojenček, rojen v pomladnih ali poletnih mesecih se bo v gnezdecu iz flisa in drugih zimskih materialov pregreval.
  • Otroci v prvih mesecih življenja velikokrat polivajo. Zato razmislite tudi o tem, da bo potrebno gnezdece ali vsaj podlogo večkrat oprati. Od kvalitete materialov in polnila je odvisno ali bo gnezdece po nekaj pranjih še ohranilo obliko.

O Bellochi gnezdecu

Že pred Lanovim rojstvom sva njegov kotiček v najini spalnici opremila z gnezdecem. Dva meseca pred rokom so mi postavili diagnozo zastoja rasti ploda. Vedela sva, da se bo Lan rodil majhen in lahek. Zato je bilo za naju še toliko bolj pomembno, da mu pripraviva prostor, kjer se bo počutil varnega.  Bellochi gnezdece se regulira in je primerno tako za večje kot manjše otroke in tudi kasneje za igro.

Ker sem nora na sivo barvo in zvezdice sem se v model NUNKI STAR zaljubila. Možno ga je uporabljati na obeh straneh – tako da so zvezdice na notranji strani ali na zunanji. Cenovno ugodna in praktična rešitev je nakup 5 delnega kompleta Bellochi, ki vam bo služil dolgo časa.

5 delni komplet zajema:
1.  obojestransko gnezdece za dojenčka,
2. obojestransko dodatno ležalno podlogo,
3. obojestranski vzglavnik,
4. obojestransko odejico,
5. obojestranski metuljček za oporo glave.

Dojenčki v prvih mesecih življenja pogosto polivajo ali prelulajo pleničke. Idealna rešitev je dodatna ležalna podloga, ki jo v primeru nezgode iz gnezdeca enostavno odstranite in spite dalje. V 5 delnem kompletu NUNKI STAR prejmete tudi mehko obojestransko odejico in tanek vzglavnik, ki ga lahko uporabite že od rojstva naprej. Komplet vsebuje tudi obojestranski metuljček za oporo glavo, ki bo dodal piko na i kotičku za dojenčka.

V mesecu maju lahko izdelke Bellochi kupite TUKAJ ceneje:

Uporabite kupon MAJ5 in izkoristite dodatni 5% popust na vse izdelke, do 31.5.2020. Dostava je do preklica BREZPLAČNA za vsa naročila. 

Zaradi podaljšanega roka izdelave (21 dni), družinsko podjetje Bellochi nudi 15% popust, s kodo BELLOCHI15 (do 31.5.2020).

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.