Prsna črpalka, ki ji zaupajo slovenske porodnišnice

Skoraj vsaka mama lahko doji svojega otroka. Zaradi negotovosti, napačnih informacij ali strahu lahko nove mamice dvomijo v lastno sposobnost dojenja. V teh primerih je smiselna dopolnitev dojenja s prsno črpalko. Na trgu je mogoče izbirati med črpalkami različnih proizvajalcev in modelov. Toliko kot je modelov, toliko je cen. Katero  torej izbrati? Mene je prepričala prsna črpalka Ardo zaradi številnih prednosti. Prepričalo me je tudi dejstvo, da proizvajalcu poleg številnih zadovoljnih uporabnic zaupajo tudi slovenske porodnišnice in je njeno uporabo na neodvisnem testu priporočalo 97 % babic. Če je uspela doseči njihove stroge kriterije, bo tudi moje.


Švicarsko podjetje Ardo Medical GmbH se ponaša z več kot 60 letno tradicijo in izkušnjami na področju pripomočkov za dojenje in podpore pri dojenju. Leta 2010 je podjetje razvilo lasten koncept prsnih črpalk za materino mleko, dodatne opreme pri uporabi prsnih črpalk ter različnih pripomočkov za dojenje. Njihovi dobavitelji so razpršeni po celem svetu. Pri izdelavi svojih izdelkov se osredotočajo na kvaliteto izdelave, prijaznost uporabe, udobje ter varnosti in zanesljivosti delovanja.

Blagovna znamka Ardo Calypso na prvo mesto postavlja zdravje dojenčkov in strmi k cilju – čim več dojenih dojenčkov. Zavedajo se pomembnosti dojenja, tako za mamice kot za dojenčke.

Dojenje ima za zdravje in razvoj dojenčka neprecenljivo vrednost. Materino mleko vsebuje vse kar potrebuje otrok v prvih šestih mesecih, za svojo rast in razvoj. Imunske in zaščitne snovi v materinem mleku varujejo otroka pred številnimi boleznimi, znižujejo riziko alergij in verjetnost prekomerne telesne teže dojenčkov. Dojenje ne prinaša prednosti ne samo otroku, temveč tudi doječi materi. Ženska, ki doji, s tem skrbi tudi za svoje lastno zdravje, hitreje izgubi težo po porodu in zmanjša tveganje za nastanek rakavih obolenj.

V Sloveniji za oskrbo s proizvodi Ardo Calypso skrbi baby-nega.si. Dobavitelj omogoča nakup ali izposojo prsne črpalke za tiste, ki načrtujete kratkotrajno uporabo ali nakup za dolgotrajno uporabo. Slovenski trg oskrbuje tudi s komplementarnimi izdelki kot so nastavki za prsno črpalko, vrečke za zamrzovanje in prsne blazinice. Jaz sem se zaradi navala mleka odločila za najem  prsne črpalke. Prepričala me je kvaliteta in kratek dobavni rok. Prsna črpalka je izdelek pri katerem na dobavo ne moreš čakati.

Prednosti prsne črpalke

Pomembna prednost prsne črpalke Ardo Calypso je izjemna tihost delovanja. Tihost črpalke je potrdil tudi neodvisen test glasnosti. Za zadostno količino mleka pa je izredno pomembna redna uporaba ne glede na uro v dnevu – tudi ponoči. Klasične črpalke so glasne in lahko med črpanjem zbudijo vašega malčka. Tihost delovanja je za dober spanec družinskih članov in udobje črpanja v postelji izjemnega pomena.

Prsna črpalka Ardo Calypso omogoča individualno možnost nastavitve primerne moči (vakuum) oz. intervala (ciklusa) črpanja in s tem optimalno posnemanje sesanja vašega dojenčka. Zato bo prehod na dojenje lažji.

Edinstvena “Vacuum Seal” tehnologija (zaprt črpalni sistem) na nastavku za črpanje (Pump set) zagotavlja 100-odstotna oviro proti bakterijam, ki bi lahko onesnažile mleko.

Energijsko varčna elektronska oprema je oblikovana tako, da omogoča delovanje tako na napajanje z električnim tokom iz omrežja, kot z baterijskim napajanjem. Kar še kako pride prav na poti, kjer nimamo dostopa do električnega omrežja.

Aparat ne potrebuje posebnega vzdrževanja in čiščenja, saj je popolnoma ločen od posode za črpanje mleka, ki jo je potrebno očistiti in posušiti po vsakem črpanju.

Prsna črpalka Ardo Calypso omogoča priklop enega ali dveh nastavkov hkrati za hitrejše izčrpavanje mleka. Uporaba dvojnega nastavka prihrani do 50% časa.

Poleg Pump seta (enojnega ali dvojnega) prejmete tudi pokrovček s katerim Pump set spremenite v posodico za shranjevanje mleka.

Prsna črpalka Ardo Calypso je črpalka vrhunske kakovosti, ki ne sprejema kompromisov. Če jo boste preizkusili boste vedeli o čemu govorim. Razlika med nizko cenovnimi črpalkami je več kot očitna. 

Viri: https://www.dojenje.org, https://www.ardomedical.com

Morda bi vas zanimalo tudi:

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.