Podarjenih 1150 € za dopust

O dopustu sva začela razmišljati že v začetku leta. Pri nama so vsi izdatki skrbno načrtovani, optimalno izkoriščava dana sredstva ob dejstvu, da nisva več sama. Pričakovanja glede dopusta so se spremenila. Namesto brezskrbnega srkanja koktajla, med tem ko v ozadju igra glasba, sva začela razmišljati o dopustu, kjer bo veliko bazenov, sprehajalnih poti in sproti pripravljenih kašic.


 

Ponosna sem na naju! Uspela sva se držati novoletne zaobljube in to popolnoma. Celo tisto obljubo o hujšanju nama je uspelo dokaj dobro uresničiti.

Nič v življenju ni brezplačno, tudi če to tako zgleda na prvi pogled. In denar ne raste na drevesu 🙂

Ko pogledam na cilju novoletne zaobljube nazaj, vidim da nisva bila za nič prikrajšana. Na koncu pa le imava 1150 € za družinski dopust.

Ob opazovanju ognjemeta z balkona sva si zaobljubila da si bova letos podarila en super dopust brez občutka odrekanja. Vsak teden je eden izmed naju v šparovček vrgel 50 €. Od zaobljube je minilo 23 tednov in prihranila sva 1150 €.

Čemu sva se odrekla?

Poraba denarja je odvisna od izbire. Najina novoletna zaobljuba je bila, da se bova odrekla:

  • sladkarijam (v trgovini jih ne kupujeva več, bila sva prava sladkorna odvisnika, 1x dnevno milka (1,09€), Kinder Bueno 2x (0,69 €) = 1,09 x  7 + 0,69 x 2 x 7= 17,29 €
  • kavicam (ena kavica stane 1,2 €. Za dve osebi, 1x dnevno v enem tednu znese: 1,2 x 2 x 7= 16,8 €)

Pogled na prihranjen denar in dejstvo, da si bova privoščila boljši dopust me razveseli. Z varčevanjem sva naredila uslugo tudi najini postavi. Na dopust bom odšla sproščeno brez neprijetnih občutkov zaradi postave po porodu. Lanske kopalke so mi prav – lahko rečem, da sem na nek način tudi tukaj prihranila. Nisem imela dodatnih stroškov z nakupom novih kopalk.

Nisva se povsem odrekla kavicam. Na balkonu sva si naredila kotiček, kjer v miru spijeva jutranjo kavico, ne glede na vreme.

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.