Poroka in ljubezen

Punce smo komaj čakale konec španske nadaljevanke zaradi poroke. Skozi celo smo stiskale pesti in se jezila na hudobne tašče, sestra in drugo sorodstvo, ki je naši junakinji preprečevala srečo. Na koncu pa se je le zgodilo…ljubezen je našla pot in zmagala nad zlim. Poročne navijačice so komaj čakale, da je iz katodnega TV-ja zaigrala poročna melodija in sredi ekrana se je pojavila čudovita nevesta v vlečko, ki so jo nosile čudovite majhne svetlolase punčke. Jaz pa sem že takrat na vse skupaj gledala z drugimi očmi.

Navdih o pisanju o poroki in ljubezni sem dobila ob prejetem vabilu na poroko. Prav predstavljam si bodočo nevesto, ki med tem ko jaz menjavam plenice, razmišlja o vzorcu prtičkov in sedežnem redu gostov. Na nek način si oddahnem – da meni ne bo treba tega nikoli početi. Zakaj? Ker za ljubezen ne potrebuješ več tisoč € in papirjev. Popolnoma podpiram odločitve parov, ki ljubezen vidijo kot nekaj potrebnega in za njih posebnega. Vsak verjame v svoje običaje.

 

Menim, da je veliko bolj pomembno vsakodnevno izkazovanje ljubezni in razumevanje. Ste vedeli, da se statistično med pripravami na poroko 60% parov sporeče? Napetost, ki poteka okoli priprav je tako visoka, da bi lahko gorela. Zakaj? Da bo 100 ali več svatov imelo lep dan in ploskalo mladoporočencema. Od nekaterih že poročenih parov sem slišala argument, da se poroka splača. Da vedno dobiš nazaj tisto kar si dal. Super, potem pa vzemite 10.000 € pojdite v trgovino s pohištvom in kuhinjskimi pripomočki in si opremite stanovanje. Še vedno mislite, da se splača? Imate novo kuhinjo, nov pomivalni stroj in novo posodo. Super a ne? 😀

Nadaljevanke se po poroki končajo, resnično življenje pa gre naprej. In ni zagotovila, da bo vsa poročna dekoracija prinesla v zakon srečo. Vse je odvisno od vaju. Kaj za vaju pravzaprav pomeni ljubezen? Je poroka češnja na vrhu smetane ali je poroka obliž za počeno pnevmatiko? Srčno upam, da vas je čim manj takih, ki spadate v drugo skupino.

Življenje je kratko in če vam tisti dan toliko pomeni, ga organizirajte. Ampak ne pozabite, da zatem pride novi dan. Dan novih preizkušenj in pravega življenja. Ko tema nanese na poroko, pogosto dobiva vprašanje, kdaj pa midva. Ljudi vedno preseneti najin odgovor, zdi se tako nerealen. Ampak je tako resničen. Nikoli se ne bova poročila. Nama veliko več pomeni to, da denar porabiva za skupne izlete in potovanja in veva, da ne potrebujeva lista papirja, razen tistega s katerim mora partner potrditi otroka. Drugo pa je vse skupno, vse je najino in vse si deliva. Skupaj ostajava če pada toča ali sije sonce. Skupaj sva srečna tudi brez papirja.

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.