Potovanje z otrokom – nasveti za pakiranje

Ker je pred nami poletna sezona, se bomo mnogi od nas vznemirjeno pripravljali na družinski oddih. Dopust pomeni tudi pakiranje kupov prtljage in večen strah, da smo nekaj pozabili. Če morate spakirati za otroke, so minili dnevi, ko ste dan pred potovanjem v kovček zložili kopalke, brisačo in nekaj oblek. Pakiranje za otroke, pa tudi za vas, zahteva vojaško natančnost in skrbno načrtovanje. Tukaj je nekaj koristnih nasvetov, ki vam bodo pomagali na poti!


Pakirni seznami

Predlagam vam, da za vsakega otroka pripravite svoj seznam. K pakiranju spodbudite tudi otroke. Naj sami pripravijo oblačila in izberejo igračo, ki jih bo spremljala na pot. Naš pakirni seznam je dostopen TUKAJ.

Zlaganje oblačil v kovček

Težje predmete vedno postavite na dno kovčka, to bo zagotovilo boljšo razdelitev teže.

Oblačila zvijte, s tem boste prihranili več prostor

Zapolnite vsak centimeter prostora v kovčku tako, da zvijete majhne majice, spodnje perilo in nogavice ter jih napolnite v čevlje, torbe in klobuke. To bo tudi pomagalo tem predmetom ohraniti svojo obliko!

Toaletni pribor za celo družino

Nič ne bo narobe, če boste otroški šampon uporabljali tudi vi. Razmislite kateri so tisti predmeti, ki si jih lahko delite in s tem prihranite prostor. Pod pokrov toaletnih izdelkov dajte majhen kos plastične folije za živila, to zmanjša možnost razlitja.

Jaz sabo nikoli ne jemljem novih toaletnih pripomočkov. Zobno pasto vzamem tisto, ki je že na pol porabljena, tako mi vzame manj prostora.

Ne pozabite na nujna zdravila

V svojo ročno prtljago pospravite zalogo običajnih zdravil, ki jih potrebujete v in otroci. Za mlajše otroke boste morali zapakirati predmete, kot so Calpol, otroški paracetamol in krema za plenični izpuščaj.

Pripravite si majhen komplet prve pomoči. Vsebuje naj oblike, antiseptik, razkužilo za roke in otroške robčke.

Igrače in druga motila

Dopust je namenjen sprostitvi. Sabo vzemite zanimive igrače, ki bodo otroke zamotile, vendar ne pretiravajte. Naš dvoletnik se najraje igra z lončki za sestavljanje. Enkrat so stolp, drugič pa skodelica za čaj.

Nisem pristaš tabličnih računalnikov, vendar če ga imate, ga vzemite sabo na pot. V primerih ko nič ne bo pomagalo, bo tablični računalnik zagotovo zamotil otroke.

Lakota na poti

Priporočljivo je da imate prigrizke blizu. Če imate majhne otroke, dodajte še nekaj otroške formule in otroške hrane ter plenice.

Najboljše je, da stvari spakirate v nahrbtnik. Omogoča vam, da imate proste roke. Za več miru med vožnjo tudi otrokom napakirajte njihove nahrbtnike. Ne pozabite tudi majčke in hlač za preoblečt.

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.