Prav posebni krči po kopanju

Med kopanjem prijetno čofota v svoji banjici, se glasno smeji in vidno zabava. Ko ga vzamem iz vode je še vedno dobre volje. Ovijem ga v brisačo popivnam z pleničko in opravim celoten ritual, vključno z masažo, ga oblečem, stisnem k sebi in krči se začnejo!


Iskanje krivca

Drugi in tretji mesec sva Nika trepljala po ritki in se trudila, da bo po kopanju čimprej zaspal.

Je kriva sprememba temperature? Dodatno ogrevanje prostora ni pomagalo.

Je lačen? Ni. Pred kopanjem sva ga dobro nahranila in po kopanju zavrača stekleničko.

Kaj je potem?

Med tem ko se je Nik zvijal v očkovem naročju, sem nenadoma dobila idejo – kaj pa če je kriva kapica? Takoj ko sem mu jo snela, so kapa krči izginili.

Zakaj je kapa pomembna?

Kapa po kopanju je zelo pomembna, saj preprečuje prehitro ohladitev glavice in težave z ušesi. Ko se otrok privadi na temperaturo novega okolja, doma na povprečnih 22ºC, kape več ne potrebuje. Otrok starejši od 3 mesecih kape več ne potrebuje, če je zunaj več kot 10ºC.

Alternativa kapici

Našla sva dve enako učinkoviti rešitvi kot kapica za vezanje:

  • Uporabo traka za ušesa, ki zgleda ravno tako super kot kapica. Traki so na voljo v številnih otroških trgovinah, v različnih barvah in modelih. Mogoče bi bilo smiselno, da bi šivilje pidžam razmislile tudi o modnem dodatku, ki pride v kompletu s pižamo – trak za ušesa. Vsaka mama, ki se je srečala s kapa krči, ve da je to nujna oprema.
  • Kapica brez trakcev je tudi možna rešitev. Pogosto se otrok zvija, ne toliko zaradi kape, ampak zaradi trakcev pod bradico.

Vir: https://www.dm-drogeriemarkt.si

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.