Preverite tri uporabne nasvete pri nakupu otroške posteljnine

Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da je dober, predvsem pa kvaliteten spanec tisti, ki odločilno vpliva na naše počutje, na našo energijo in, kar je najpomembneje, na naše zdravje. Za res polno in kvalitetno življenje bi potrebovali vsaj osem ur spanja dnevno, a zaradi natrpanega in stresnega življenja, se pogosto do tega mejnika niti ne približamo. Poleg kakovosti jogija na naše udobje v postelji odločilno vpliva tudi posteljnina. Če je ta dobra je načeloma tudi naš spanec boljši. Še posebej pa je pomembno, da kot starši ali sorodniki poskrbimo za dober spanec naših otrok. Zanje je spanec še toliko pomembnejši, saj je od njega odvisen tudi normalen razvoj telesa.  V tem članku smo zaradi tega za vas pripravili 3 uporabne nasvete, ki jih je vredno imeti v mislih, ko boste kupovali novo otroško posteljnino.


Še preden si pogledamo nasvete, bomo samo na kratko pojasnili, kaj smatramo kot otroško posteljnino. S tem izrazom označujemo tako odeje, prešite odeje, prevleke za vzglavnike, rjuhe, set posteljnine, vzglavniki in zaščitne podloge. Prav slednje so pri otrokih še kako pomembne, saj se namreč vsakemu malčku in malčici lahko zgodi, da mu ali ji ponoči kaj uide. Mokra posteljnina in jogi pa sta še kako neprijetni izkušnji za vse. Zato je dobro otroški jogi opremiti z zaščitno podlogo, ki je običajno nepremočljiva in poskrbi, da se le rjuhe in odeje zmočijo, jogi pa je pripravljen na takojšnjo uporabo. Na ta način boste lahko še prihranili nekaj ur spanja v sveži posteljnini in na suhem jogiju, ki jih sicer ne bi imeli, če ne bi uporabili zaščitne podlage.

Prvi in najpomembnejši element pri izbiri otroške posteljnine je kakopak njegova kvaliteta oziroma kakovost. Vsi vemo, da je občutek sveže in lahke posteljnine v poletnih dneh mnogo boljši, kot, če bi uporabljali težje in toplejše materiale. Prav zato je pomembno, da imate kvalitetno posteljnino za vse letne čase. Za poleti vam zato priporočamo izbiro lanenih rjuh, ki bodo z otrokom dihale. Medtem pa vam v zimskih in hladnejših dneh priporočamo, da za otroke izberete posteljnino iz frotirja, ki je mehek in topel ter odejo z naravnim perjem. Tako bodo otroki lahko imeli sladke sanje v najboljših kosih posteljnine.

 

Pri izbiri otroške posteljnine pa seveda ni dovolj, da izberete le kakovostne izdelke. Pri izbiri morate gledati tudi na otrokove želje in preference. Seveda, otroki razmišljajo drugače od nas, odraslih, zato so njim mnogo pomembnejše druge reči. Naj ponazorimo s primerom.

Vi veste, da je za otroka najbolje, da v trgovini izberete rjuho iz lana, vzglavnik z naravnim perjem ter prevleko za odejo iz drugih lahkih materialov. Vašemu otroku pa izbira ni všeč, saj mu ni všeč motiv, ki je na rjuhi ter prevleki za odejo. Ta set posteljnine pa je seveda narejen iz umetnih materialov in bo za otroka pretežek v poletnih dneh. Pomembno je, da zato znate otroku pojasniti, zakaj bi bilo boljše, da izberete bolj naravne materiale in mu ponudite možnost, da boste skupaj poiskali motiv, ki bo otroku všeč, a hkrati tudi dovolj kvaliteten za zdrav spanec. Če je taka posteljnina še z vzorcem priljubljenega risanega junaka ali risane junakinje, potem je to zares dobitna kombinacija.

Tretji nasvet, ki vam ga polagamo na srce pa je, da podrobno preverite ponudbo. Ni prav nobene potrebe, da se ustavite v prvi trgovini, če lahko na spletu najdete boljšo in predvsem cenovno ugodnejšo rešitev. Pri iskanju take rešitve si lahko pomagate s spletnimi mesti, kot je ceneje.si, ki bo za vas, predvsem pa namesto vas opravil primerjavo več deset trgovin, poleg tega pa ponudil tudi najboljšo ceno za izbrano otroško posteljnino. Pestra izbira tako ni edina dobra plat iskanja posteljnine na tem spletnem mestu.

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.