Mami testira Tobiar – vibro masažna naprava proti bolečinam

Ostra in pekoča bolečina v zapestju, občutek zategnjenosti, ki spominja na izjemno tesen neviden povoj, ki se ojača vsakič ko premakneš prste rok in poskušaš nadaljevati s pisanjem…zveni poznano? Jaz se s tovrstnimi bolečinami srečujem že leta svojega dela.


Poleg dveh majhnih otrok še vedno delam. To je moj beg od realnosti in hkrati moja meditacija, ki terja svoj davek. Sredi noči prsti letijo po tipkovnici, pošiljajo elektronska sporočila, pišejo beležke, predloge, povzetke in končne izdelke do jutra.

Intenzivna uporaba računalniške miške me spremlja že od osnovne šole naprej. Nekoč sem še verjela, da bom postala pisateljica in izdala tistih nekaj knjig, ki še vedno čakajo na konec. Ob vsakem nakupu novega računalnika dateteke prenašam in upam, da bodo nekoč ugledale luč sveta. Leta minevajo – jaz pa to misel vse bolj opuščam. Po zaslugi izolacije sem uspela napisati Pravljico o Koronavirusu, v moji glavi pa se vsak dan sproducira 100 novih idej.

V svojih rosnih 30 letih že počasi začenjam razumeti kaj pomeni staranje in posledice prekomerne uporabe računalnika. Delo od doma je včasih celo bolj naporno kot delo v službi. In z leti in tipkarsko kilometrino vse pogosteje občutim bolečine v vratu, ramenih in zapestjih. Zaradi časovne stiske odmori niso opcija. In ko delam, res delam. Ob klasični glasbi zatavam v drugi svet medtem ko otroka še sladko spita. Zavedam se, da če bom nadaljevala s takim tempom čez nekaj let sledi operacija karpalnega kanala in redno jemanje zdravil proti bolečinam.

Je bolečine zaradi dela z računalnikom mogoče odpraviti?

Bolje preprečiti kot zdraviti! Priznam, da se s svojimi bolečinami še nisem resno ukvarjala dokler nisem na spletu zasledila inovativnega izdelka Tobiar, ki deluje z lokalno vibro terapijo – tehnika, ki deluje s pomočjo vibracijskih dražljajev za določeno mišico ali drug poškodovani del telesa.

Iz estetskega vidika je Tobiar pravi naravni lepotec, še posebej če si ena izmed tistih mam, ki obožujejo naravne materiale – kot jaz. Z gladkimi linijami in ergonomsko obliko že na prvi pogled prepriča.

Na sredini ima kovinski krogec, ki deluje na principu gumba. Ob dotiki z roko začne izjemno tiho in nežno vibrirati. Če si kdaj preizkusila poceni variante kitajskih vibracijskih naprav, boš vedela, da je tiho delovanje naproti kitajski izdelkom prava milina.

Za uporabo ni potreben nakup baterij. Že vgrajena baterija se polni preko USB priključka. Ob uporabi Tobiar naprave boš naredila uslugo tudi okolju.

Kaj pa učinkovitost vibro – masažne naprave?

Tobiar sem postavila poleg računalniške miške in ga pred nekaj dnevi začela uporabljala hkrati z računališko miško. Zanimiv je princip delovanja. Za vklop ni potreben pritisk na robusten gumb. Dovolj je že nežen dotik kovinskega vgrajenega gumba in Tobiar že začne nežno in učinkovito masirati.

In rezultat? Po nekaj dneh že lahko rečem, da sem potrebovala manj premorov, bolečine so se zmanjšale in Tobiar je postal poleg slušalk moja must have (ne)obvezna oprema računalnika.

Fiziološko učinkovitost redne uporabe so potrdili tudi klinični testi na Fakulteti za medicino, Univerze v Ljubljani. Pri redni uporabi pride do boljše oksigenacije prstov na delovni in tudi na kontralateralni roki. Prav tako so klinične študije pokazale, da se obseg giba v zapestju pri redni uporabi pripomočka izboljša, bolečine pa se zmanjšajo, delo se izkaže za bolj učinkovito in manj stresno.

Več informacij o napravi Tobiar si lahko prebereš TUKAJ.

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.