Zakaj otroci obožujejo šotor

Vsi vemo, da otroci obožujejo majhne hiške in šotore, ki jim nudijo zavetje in prostor za domišljijo. Če ste starš, svojim otrokom želite zagotoviti vse najboljše, kar velja tudi za odločitve glede igrač. V razvojnem procesu otroštva je vloga zabave in iger veliko večja, kot je videti na prvi pogled.

Ste imeli kot otrok posebno hišo za igranje? Ne glede na to, ali je bila to trdnjava, hiša na drevesu ali šotor, stavim, da vam je bilo všeč. Jaz imam na svoje taborniške otroške dni lepe spomine.

  V današnjem blogu vam predstavljam prednosti šotora za otroke, ki ga je dejansko mogoče uporabiti na veliko načinov in staršem in otrokom ponuja številne prednosti. Mi smo pri Lilu.si naročili nekoliko večji šotor. Vanj se lahko spravita oba otroka, jaz in kuža, če se zares stisnemo, lahko v šotor pride tudi očka. 


Spodbuja domišljijo

V prvi vrsti je troški šotornamenjen igranju vlog, kar spodbuja uporabo domišljije. Otroci se radi igrajo, da imajo svoj dom. Tako posnemajo svoje starše. To jih naredi bolj samozavestne. Samo predstavljajte si trenutek, ko v vrtcu razlagajo o mogočnem šotoru, ki stoji sredi njihove sobe in v katerem spi ogromna opica in medved. Okoli šotora skače zajček in iz vrha omare situacijo nadzira lev.

Otroci se lahko pretvarjajo, da so v divjini in vadijo svoje sposobnosti preživetja, lahko se nahajajo v trdnjavi, ki jim nudi zavetje pred zlobneži, v jami kjer prebivajo zmaji ali pa imajo svoj dom, ki ga vsake toliko časa pospravijo – tako kot to počne mama. 

Otroci si lahko med igro v šotoru izmislijo največje zgodbe in dogodivščine, zgodbe, ob katerih lahko sedite in uživate ob poslušanju. S spodbujanjem ustvarjalne igre lahko varno rečemo, da šotori močno prispevajo k razvoju uma otroka kot celote!

Kotiček za branje

Šotor je kot nalašč za bralni kotiček. Poskrbel bo za mističen občutek med branjem, tudi najbolj nejevoljni bralci z veseljem pridružili. Opremite ga lahko s košarami za igrače in projektorjem zvezdnega neba, ki na strop sobe projecira zvezde, ki bodo kazale pot otrokom v sanje. 

Pripomore k urjenju socialnih veščin in spodbuja igranje vlog

Šotori za igro so zabavni za individualno igro, vendar je zabavo mogoče razširiti, če so vključeni tudi drugi. Ko se otroci igrajo skupaj, se naučijo medsebojne interakcije. Pogajajo se o pravilih, ki jim morajo slediti ter pokazati upoštevanje potreb ali želja drugih prebivalcev šotora. Z enostavnimi besedami se naučijo, kako se dobro obnašati v družbi, razumejo več prijaznosti, sočutja in delitve. Poleg tega ni starostne omejitve za igranje z otroškim šotorjem, zato se lahko to spremeni v način, da se pridružite in preživite nekaj dragocenega časa, ko se povežete z malčki in delite izkušnje. Če ne vedo, kje začeti, jim lahko vedno pomagate tako, da si izmislijo temo ali začetek zgodbe in jim pustite, da jo predvajajo.

 

Šotor izboljšuje motoriko

Igranje s šotorom zahteva veliko gibanja, plazenja in obračanja, doseganja in prijemanja, kar je vse izjemno pomembno za zdrav razvoj, saj pomaga pri usklajevanju možganskih polobel. Poleg tega šotori omogočajo otrokom, da vadijo načrtovanje gibanja, ko vstopajo in izstopajo iz njega. Poleg vsega je otroški šotor za igranje idealen kraj za vključitev vseh vrst igrač in igranje z gradniki, uganke, ki zahtevajo fino motoriko, ravno tisto, zaradi katere je igra v otroštvu tako bistvena. Otroci imajo radi zamisel o majhnih prostorih in skrivnih kotičkih, zato je šotor idealen miren kraj, ki ga potrebujejo za igro stran od motenj zunanjega sveta.

Nudi zasebnost

Vsi vemo, da imajo otroci radi mirne in varne kraje, kraje, za katere lahko trdijo, da so njihovi in ​​se skrivajo stran od hrupa sveta, ki jih obkroža, pa naj se še tako čudno sliši glede na njihove običajne navade hrupa. Ne samo, da bi radi imeli otroški notranji šotor, tudi vi bi; pomislite, da boste čez dan dobili ta mir in tišino za nekaj časa – zagotovo je to dovolj razlog, da kupite otroški šotor za igranje!

Uporabite kodo MINIROKICE15 in na Lilu.si kupujte 15% ceneje.

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.