Zakaj so cene zimskih vreč tako različne?

Ob prvem mrzlem jesenskem vetriču so moje misli zatavale k nakupu zimske vreče. Med brskanjem po spletnih straneh sem se znašla v dilemi. Zakaj je tista vreča za 150 € boljša od tiste za 30 €? Kje je trik? In kako bi pri nakup lahko prihranila?


Material

Na višino cene zimske vreče ima pomemben vpliv material.  Lahko so narejene iz posebne termo podloge, jagnječje kože, puha, flisa ali sintetičnih materialov. Za kateri material se boste odločili je odvisno od osebne preference.

Meni je najljubši flis, je dovolj ugoden in tudi koži prijazen. Enostavno ga je prati in dobro ohranja obliko.

Kapuca

Na trgu je mogoče kupiti zimske vreče brez in z kapuco. Kapuca pride prav za dodatno zaščito otroške glavice, preko katere izgubijo največ toplote. Kapuca je še posebno uporabna za tiste otroke, ki kape ne marajo. V tem primeru lahko otroku nadenete trak in čez njega kapuco, ki je pri zimskih vrečah široka in zato manj moteča.

Vrečo lahko kupite z mucko ali brez. Mucka je pika ni i in ima pomemben vpliv na ceno. Podobno kot čipka na spodnjicah, takoj so videti bolj prestižno in zapeljivo :).

Na tej točki vam bom razkrila trik, kako lahko pri nakupu prihranite več 10 €. Mucko je mogoče kupiti tudi posamezne – mogoče jo celo imate doma na kakšni stari bundi? Jaz sem jo za 5 € naročila na Ebay-u in v 10 minutah uspešno prišila na vrečo brez mucke. Teh mojih minut je bilo vrednih 40 € – to pa je kar nekaj otroških plenic, a ne?

Dolžina vreče

Kratke vreče so super lušne za voziček, kasneje pa ne boste imeli z njo kaj početi. Izberite takšno, ki bo omogočala da prilagajte njeno dolžino.  Daljše vreče so dražje, hkrati pa uporabne dlje časa.

Blagovna znamka

Ne moremo mimo dejstva, da zimske vreče predstavljajo tudi statusni simbol. In status stane. Sama sem mnenja, da je potrebno pri izdelku gledati na kvaliteto, materiale, uporabnost, priporočila in ne le na napis. Zveneče blagovne znamke lahko več denarja namenijo za oglaševanje in predstavitev izdelka za razliko od cenejših vreč, ki pa niso vedno slabše.

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.