7. teden nosečnosti in jutranja slabost

Sem v 7. tednu in vožnja z mestnim avtobusom je zame neznosna. Službo začenjam ob osmih zjutraj, v najhujši jutranji konici. Poskusila sem številne metode proti slabosti. Nosečke smo si različne in zato tudi tisto kar ustreza meni, ne bo nujno ustrezalo tudi tebi.

Torba polna prepečencev

V moji torbi vlada zmeda. Poleg vitaminov, inhalatorja za astmatične napade in številnih lepotnih pripomočkov so v moji torbi paketki prepečenca, ki se po nekaj dneh, ko ga pozabiš v torbi razdrobi in v vrečki imaš drobtine namesto prepečenca. Vseeno pa je to najboljša metoda proti slabosti, še posebej na avtobusu. Morda boš tarča čudnih pogledov, ampak ne skrbi. Najpomembnejše je tvoje zdravje.

Nezdrava pijača, ki preprečuje slabost

Živim zdravo, prehranjujem se vegetarijanstvo in zavračam vso preveč predelana in na videz umetno hrano (npr. barvni bomboni…). Pred dvema dnevoma mi je zmanjkalo Donata. Partner mi je z nasmehom predlagala coca cola. Saj veste – v sili še hudič muhe žre, zakaj pa jaz ne bi coca cole. Pomagala naj bi pri premagovanju mačka, mogoče tudi nosečniške slabosti. In glej si to! Dejansko mi je pomagala. Popila sem nekaj požirkov, počutila sem se kot balon, ampak brez slabosti. Dnevno uživam le 2-3 požirke.

Ingverjev čaj

To je tudi ena izmed metod, ki naj bi pomagala. Številne nosečke trdijo, da so bonboni čudežni. Ingverja nisem prenesla pred nosečnostjo, med nosečnostjo pa je odpor močnejši. Ko ga povoham, se mi v želodcu kar obrne. Ampak poskusiti ni greh. Če ste ingver ponavadi uživale in niste imele do njega posebnega odpora, si ga kar privoščite.

Manjši obroki

V nosečnosti sem prvič spoznala, kaj pomeni “volčja lakota”. Pojedla bi vse kar vidim, slastne breskve, banane, kokos, kumare…Kaj ko me večina hrane napihne. Za moj želodec so najboljši manjši obroki. Nekaj idej:

  • Prepečenec s topljenim sirom
  • Sadna tablica (katerakoli)
  • Riževi vaflji s dodatki (npr. obliti s temno čokolado)
  • Kruh z Nutello – svež kruh mi ne dene dobro, vedno jem dva dni starega
  • Palačinka z marmelado (najbolj TOP marmelada vseh časov: figova marmelada od bakine tajne in marmelada, ki jo skuha moja mami)

Morda bi te zanimalo tudi:

13. teden nosečnosti in hrepenjenje po hrani

8. teden nosečnosti in nenadna krvavitev

7. teden nosečnosti in jutranja slabost

6. teden nosečnosti in napihnjenost

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.