8. teden nosečnosti in nenadna krvavitev

Še en teden je za mano in odštevam dneve do DAN D, ki je še kar daleč. Prejšnji teden je minil brez posebnih zapletov. Odločila sem se, da bom morala resno poprijeti za vadbo. Iz orbitreka sem obrisala prah in gremo!

Mogoče sem včeraj malo pretiravala ali pa je bil splet naključji. Po eno urnem potenju sem ob obisku wc-ja na spodnjih hlačkah opazila rjav madež. Prvo uro sem poskušala vse skupaj odmisliti, kot da se ni nič zgodilo in s strahom ponovno odšla na wc in spet! Zagrabila me je panika. Na spletu sem prebrala številne zgodbe in nobena se ni končala z dobrim razpletom. Krvavitev je v vsakem primeru znak za alarm.

Celo noč sem se premetavala in si v glavi dopovedovala, da če mora biti tako, pač je tako. Danes zjutraj sem ob 6ih že sedela v ordinaciji ginekologa, vsa prestrašena in iz sebe. Sestri sem razložila težavo in vzeli so me preko vrste.

Postavili so mi diagnozo grozečega splava. Razlogov je več. Lahko gre za napačen razvoj otroka, širjenje maternice ali kakšno napako. Ginekolog pravega odgovora ni imel. Le napisal mi je recept za Dobroston – tablete, ki naj bi preprečile splav. Razložil mi je, da gre za naraven potek in če gre karkoli narobe, naj gre raje prej kot kasneje. Vsa dela naj opravljam tako kot se jih do sedaj in naj se ne odločim za bolniško, saj to ne bi imelo smisla.

Tablete moram jesti točno na 8 ur. V kombinaciji s slabostjo, delovnimi obveznostmi in slabo prognozo se počutim na dnu.

Oglej si tudi:

13. teden nosečnosti in hrepenjenje po hrani

8. teden nosečnosti in nenadna krvavitev

7. teden nosečnosti in jutranja slabost

6. teden nosečnosti in napihnjenost

 

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.