Petke bom zamenjala za mini rokice

Punce, če ste tudi ve modne navdušenke, ki imate za vsak outfit par čevljev in vas partner vsakič, ko pridete z novimi čevlji gleda postrani, potem me razumete. Namesto da si kupim novo majčko ali čokoladico, skočim v trgovino s čevlji in zadovoljim svojo dušo. Je prav ali ni? Ne vem, vem pa to da obožujem čevlje.

Ali lahko med nosečnostjo nosim pete?

Lahko jih nosiš. Vprašanje pa je o kako visokih petah govoriva. V moji omari prevladujejo čevlji s povprečno višino pete 10 cm. Pred pol leta sem preštela število čevljev in se ustavila pri številki 25. Verjamem, da se vam bo zdelo noro, ampak čevlje res obožujem. Vsak ima svojo strast, nekateri zbirajo znamke, spet drugi motorje, nekateri celo števnike (vir: talenti Slovenija) in nekateri zbiramo čevlje.

Po odgovor sem se odpravila k ginekologu. On bo že vedel kako in kaj. Za vsak slučaj sem obula nizke čevlje in njegov odgovor je bil, da zaradi spremembe težnosti telesa lahko pride do poškodb in vezi ki podporajo spodnji del hrbta zaradi pritiska prej popustijo in se lahko poškodujejo.

Marsikomu se to ne zdi nič tragičnega, pač nosiš čevlje z nizko peto – če jih imaš. Jaz žal nimam niti enih. Začelo se je opazovanje. Ko sem se vrača iz službe sem po ulicah Ljubljane opazovala žensko obutev. So kakšni čevlji, ki mi padejo v oko?

Čevlji z nizko peto so varna izbira

Pripravila sem si seznam modelov čevljev, ki bi jih lahko nosila.

  • Balerinke s 3 cm pete, sicer čutim pod sabo kamenčke
  • Sandali s polno peto in majhnim naklonom. Tako ostaneš še vedno na visokem, vendar ne za ceno hrbtenice.
  • Čipkaste superge. Več barv, saj bo potrebno kombinirati.

Japonk se bom še naprej izogibala. Nadležno je, da mi vedno padajo z nog. Veliko boljša izbira so poletni sandali s paščkom skozi peto. Takšni ostanejo na nogah, ne glede na situacijo.

Kakšne čevlje pa nosiš ti med nosečnostjo?

 

Morda bi te zanimalo tudi:

13. teden nosečnosti in hrepenjenje po hrani

8. teden nosečnosti in nenadna krvavitev

7. teden nosečnosti in jutranja slabost

6. teden nosečnosti in napihnjenost

 

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.