Mami testira: pleničarka

Okoli plenic se pri dojenčku vse vrti. V trgovini vsak mesec kupim 8 paketov plenic za oba pleničarja. Jih razporedim v otroško sobo in igralnico, včasih mi Nik pomaga in jih najdem tudi v kuhinji pod umivalnikom in v bobnu za perilo. Po uporabi jih odvržem v brezkasetni koš in pleničarski krog se v naši družini zaključi. Vmes pride še nekajkrat do panike, ko plenice nimam po roki, en otrok začne kričati, potem še drugi in cela drama.

Pred uporabo pleničarke nikoli nisem imela vse na enem mestu. Niku so male kremice zelo zanimive in se rad igra, da previja igračke in jih maže s kremo (kdo potem kremo odstrani? – mami). Da bi imela vse na enem mestu in zaradi zaščite pande in ostalih plišastih igračk, sem se odličila za nakup Pleničarke.

Na začetku sem oklevala. Ali res potrebujem torbo za plenice?

Gremo lepo po vrsti. Pleničarka ali pleničkarica je daleč od torbe za plenice. Ko jo enkrat začneš uporabljat ti priraste k srcu tako kot torbica vložke.

Že nekaj let pred nosečnostjo in zadnje mesece ponovno uporabljam vrečko za damske vložke. Omaric na wc-ju nismo imele. Vložke smo morale nositi sabo. Pogosto se je zgodilo, da me je ob odhodu iz pisarne zmotil sodelavec z vprašanjem ali povabilom na kavo. Z vložki v roki sem se počutila neprijetno. Prijateljica mi je za rojstni dan kupila toaletno torbico in vrečko za damske vložke od takrat naprej brez nje v rdečih dnevih ne grem nikamor.

Podobno kot z damskimi vložki je z otroškimi plenicami. Le da tukaj ni problematično to, da bi te kdo srečal z njimi v roki ampak nered v stanovanju, torbi ali kopalnici. In dejstvo, da so plenice za nego premalo. Najmanj kar še potrebuješ so mokri robčki. Če imaš dva pleničarja je to dodatna must have zadeva. Samo predstavljaj si paniko, ko ugotovim, da so hlače polne, robčkov ni nikjer, pri roki pa imam pleničke št. 4, namesto št. 5, medtem se Niku mudi nazaj igrat in bi se z umazano ritjo rad obrnil.

Pleničarka pomaga pri razvrščanju plenic. Če imaš dva pleničarja in ima vsak svojo pleničarko, jih ne boš nikoli zamešala.

V pleničarki je dovolj prostora za robčke, kremice za mini ritke in malo večje ritke, in celo telefon za mamico.

Po nekaj dnevni nošnji plenic v torbi plenice nekoliko izgubijo obliko. Pleničarka preprečuje “zmečkanje” pleničk in vse ostane na svojem mestu. Ne gre le za zmečkanje. Tukaj je tudi vprašanje higiene.

Pleničarka nima le uporabne vrednosti. Je tudi čudovit modni dodatek.  Pri Dotica.si skrbno sledijo trendom. Vsi izdelki so ročno izdelani in polni ljubezni.

Pleničko sem prejela že naslednji dan po nakupu. Že ob prejemu čudovito zavitega paketa sem vedela, da sem se odločila prav. Na paketu je bilo zapisano Lanovo ime. Poleg pleničarke sem naročila tudi slinčke, ki so povsem naravni in zaradi gostega tkanja nekateri modeli celo nepremočljivi.

Zdi se mi, da je pleničarka v živo celo lepša kot na spletni strani. Polnjena je z voluminozno med-vlogo, ki poskrbi, da je pleničkarica kompaktna. Mehkobo  na dotik zagotavlja 100% tetra bombaž in 100% bombaž-poplin.

Lastnico trgovine Dotica.si sem imela priložnost ob prevzemu paketa osebno spoznati. Je topla oseba in ne traja dolgo začutiš njeno strast do dela. Jasno je, da so vsi izdelki narejeni s srcem. Vsako blago je naravno in skrbno izbrano za naše malčke.

Z nakupom izdelkov spodbujate delo slovenskih proizvajalcev, ki je v času Covid-19 še toliko bolj pomembno. Že samo ime Dotica pove veliko. Gre za izdelke s katerimi mamice ustvarimo trajne spomine, ki jih čuvamo v svojem srcu do poslednjega diha. Izdelki Dotica so tisti izdelki, ki jih bomo lahko čez leta in leta povlekle iz takrat že stare omare, in se ob majhni rutki ali uporabni pleničarki iskreno nasmehnile in si rekla, to je bilo najlepše obdobje življenja.

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.