Kaj vzeti sabo na dopust z majhnima otrokoma?

Načrtovanje dopusta pogosto predstavlja stres – zlasti za mamo. Kaj vzeti sabo na dopust z dvema majhnima otrokoma? Kako spakirati vso prtljago v avto? Kako zložiti prtljago, da bomo imeli pri roki prigrizke in vse nujne stvari za otroka? Jaz sem seznam pripravljala en mesec pred dopustom. V trenutku, ko mi je na misel prišla nova must have stvar, sem jo zapisala na seznam. Dva dni pred odhodom sem pripravila kovčke in vrečke. Spakirala sem po namembnosti. 


Prvo in najpomembnejše je spakirati osnovna oblačila. Računala sem, da bo dovolj če za vsak dan vzamem eno majico za starejšega in bodi za mlajšega (14 majic/otroka) in polovico manj kratkih hlač (7 hlač/otroka). V kovček sem dala za oba tudi eno dolgo trenirko in jopico – nikoli ne veš kakšno vreme te preseneti. Za starejšega fanta sem vzela še spodnjice in za oba tri pare nogavic. Sabo smo vzeli tudi superge za oba, na dopust sta šla v sandalih.

 

V kozmetično torbo sem spakirala: pripomočke za prvo pomoč (obliže, alkohol, fiziološko raztopino), kremo za nego vnete ritke, škarjice za nohte,  otroške palčke za ušesa in šampon za lase in telo, krtačko za zobe in zobno pasto. 

 

V večjo torbo z zadrgo sem pripravila oblačila za kopanje. Z nami gresta  kopalna plašča za oba, dvoje kopalke za oba – da bom fanta lahko preoblekla, ko bosta prišla iz vode. Kopalke sem vzela tudi za mlajšega. Oblekla mu jih bom nad pralne plenice. Sabo smo jih vzeli en komplet (12 kos). Poleg smo spakirala tudi dve brisači, da ima vsak svojo in dodatke za plavanje (rokavčki, obroč, napihljiva žoga) in tri sončne kreme.

 

Poganjalec freeon BE COOL, s katerim nameravamo raziskovati okolico

Spakirali smo tudi nekaj igrač in Nikovo prevozno sredstvo –  Free on Be Cool poganjalec(več o poganjalcu TUKAJ) in čelado, saj nameravamo raziskati vse stezice, ki vodijo okoli Hotela.

 

V večjo vrečo sem spakirala dva paketa plenic, nastavek za wc za starejšega fanta, 3 pakete vlažilnih robčkov, prigrizke, čaj in eno rezervno steklenico za pitje, če slučajno eno izgubimo.

 

V manjši kovček sem spakirala posteljno perilo za prenosno posteljo s kolesi Balloon. Vzela sem en komplet posteljnine, igračke za spanje, odejo in Lanov najljubši vzglavnik. Poleg smo vzeli tudi debelejšo zložljivo vzmetnico.

 

Na dno prtljažnika smo položili kovčke, nad kovčke zložljivo posteljo, vrečko in torbe. Za en sedež smo spravili poganjalec BE COOL freeon, za drugega zložljiv otroški voziček.

 

Nisem pozabila tudi na najpomembnejše – dokumente otrok. Zdravstveni kartici in osebna dokumenta sem spravila v svojo denarnico, da je takoj pri roki. Ponavadi imamo dokumente otrok v denarnici za kartice – tokrat pa sem vso prtljago minimizirala kolikor se je dalo.

 

Zložljiva postelja freeon, ki smo jo prinesli sabo

Ko smo prispeli, sem si na Hotelski recepciji izposodila voziček za prtljago. Po zaključenem transportu vseh stvari v sobo, je bila zložljiva postelja prvi predmet, ki sem ga razpakirala. Ura je bila poldne – čas za popoldanski počitek, medtem ko je Lan dremal smo mi razpakirali ostalo prtljago in naredili plan za dogodivščine v prihodnjih dneh.

Upam, da vam bo spisek stvari, ki jih imamo sabo na dopustu v pomoč.

Kaj pa ti vzameš sabo na dopust? S svojimi komentarji se mi javi na Instagram ali Facebook profilu.

 

 

 

 

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.