Seznam stvari za dojenčka, ki jih ne potrebujete

Pred porodom sem se založila s pohištvom in vso mogočo kramo, ki je ostala nekje v omari ali pa sem jo uporabila pozneje. Sledila sem različnim seznamom in nasvetom trgovk. Da se tudi tebi ne bo zgodila podobna situacija, sem ti pripravila seznam stvari za dojenčka, ki jih sploh ne potrebuješ – ali pa jih ne potrebuješ tako.


Prešita odeja

Ljubka posteljnina pisanih barv, kar vabi k nakupu. Nikar! Na začetku ti priporočam – je tudi najbolj praktično, uporabo mehke odeje. Prešito odejo bo dojenček enkrat brcnil in že bo brez nje.

Blazinice za dojenje

Pred porodom sem kupila 3 pakete. Znanka me je opozorila, da bo vse kar teklo in moram blazinice nujno imeti. Resnica je bila daleč od tega, na začetku nič ne teče. Nama tudi kasneje ni steklo, tako da je Nik na adaptiranem mleku in če bi že kaj teklo, bi mi v porodnišnici dali novo haljo. Vse skrbi glede tega so odveč. Če boš potrebovala, boš kupila naknadno.

Rokavičke proti praskanju

Nik se je rodil z manj kot tremi kilogrami. Temu drobnemu bitju so rokavičke padala iz rok, zato sem raje uporabila nogavičke. Pa še ceneje je 🙂

Vatke za dojenčke

Vatke ti ne bodo prišle prav. Popek in učke boš čistila z gazami, ker ne puščajo nitk. Jaz sem vatke porabila zase, za dojenčka nisem potrebovala niti ene. So povsem neuporabne.

Mokri robčki

Kupila sem 10 zavojčkov – za začetek. Potrebovala sem jih šele kasneje. Na začetku sem dojenčkovo ritko umivala s krpicami, ker je preobčutljiva za karkoli drugega.

Oblačila, ki se jih oblači čez dojenčkovo glavico

Na začetku je otrok popolnoma nemočen in sam ne drži glavice. Oblačenje bodijev in raznih oblekic skozi glavo je prava nočna mora. Bodiji, ki niso bili na preklop nama niso prišli prav.

Čeveljčki

Čeveljčki za dojenčke so zelo ljubki. Partner jih je kupil že pred rojstvom otroka – pa sva jih obula nekoliko pozneje. Nogice novorojenčka so tako drobne, da jim bodo čeveljčki zagotovo hitro zdrsnili iz nogic. Z obuvanjem počakajte še kakšen mesec. Pa še to naj bo za posebne priložnosti.

Previjalna miza

Na trgu je mogoče kupiti simpatične previjalne mize, ki kar vabijo k nakupu. Ne prenaglite se.

Jaz sem privarčevala tako, da sem mizarju naročila previjalni nastavek za predalnik, ki ga bomo kasneje odstranili in uporabljali samo še predalnik. Predalnik sem okrasila z barvnim stenskimi nalepkami.

Stol za dojenje

Stol za dojenje je odlična dopolnitev sobice, vendar le za kratek čas. Alternativa stolu za dojenje je udoben računalniški stol z naslonjali za roke. Tudi po prenehanju dojenja vam bo stol še dolgo služil.

 

Preberi si še: Seznam nepotrebnih stvari za v porodnišnico

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.