Kako izbrati pravi otroški voziček?

Izbira otroškega vozička je vse prej kot enostavna. Morda se boš zaljubila že v prvega in potem ugotovila, da je prevelik za tvoj avto. Za lažjo odločitev sem ti pripravila nekaj usmeritev, ki so nama bile v pomoč pri iskanju popolnega družinskega vozička. Zakaj družinskega? Ker ga bom vozila jaz, očka in Nik. Ob tem pa mora biti dovolj vodljiv, da bom lahko med vožnjo nadzirala tudi kužka.


Lov za popolnim otroškim vozičkom

Obisk trgovine z otroško opremo je lahko izjemno naporen. Nič čudnega saj je izbira ogromna. Od ultra lahkih do masivnih, tistih za manjše in višje starše, nastavljivih, dobro zložljivih itd.

Kupovanje vozička je kot kupovanje avta. Odločiš se lahko za cenejšega ali dražjega in to v različnih izvedbah.

Preden se odpravita po trgovinah si določita proračun. Voziček in avtosedež sta ena izmed najbolj uporabnih kosov otroške opreme in tudi najdražjih. Cene kombiniranih vozičkov se začenjo pri 200 € in gredo v nebo.

Voziček je v zadnjih letih postal statusni simbol, vendar ne vedno na račun vrhunske kvalitete. Predlagam vama, da si pred nakupom izbranega vozička prebereta čim več mnenj uporabnikov, nič narobe ne bo, če bosta na cesti ustavila par z vajinim izbranim vozičkom in ga povprašala po mnenju. V pomoč vama bodo tudi informacije iz Facebook skupin in forumov.

Izberita tri TOP vozičke

Pri vsakem večjem nakupu strokovnjaki svetujejo naj si najprej ogledamo izdelke na trgu, določimo najpomembnejše lastnosti in nato izberemo tri artikle, ki bi zadovoljili naše potrebe. Sledi testiranje in pridobivanje mnenj.

Testna vožnja z otroškim vozičkom bo kratka in ne bo vključevala ovir, zato izkoristite vijuganje med policami in nosilnost tako, da voziček obtežite s torbico in nakupovalnimi vrečkami.

Pri izbiri vozička za Nika sem pregledala ogromno Youtube posnetkov, se pogovarjala z mamami in postala pravi strokovnjak za otroške vozičke. Ko sem že mislila, da je vse za mano se je na nosečniškem testu pojavila nova črtica. Naš voziček ni primeren za nameščanje dodatne poličke za Nika zaradi velike košare in spet sem na začetku – pri iskanju otroškega vozička. Na podlagi izkušenj sem vam pripravila seznam lastnosti, ki so pri nama vplivale na izbiro vozička.

Rad bi vam namignila, kako izbrati najboljši voziček, kaj iskati in kaj upoštevati, preden opravite nakup.

Na kaj morata biti pozorna pri nakupu otroškega vozička?

Kolesa. Velika kolesa, napolnjena z zrakom so najboljša za dolge sprehode in razgiban teren. Manjša kolesa so primerna za uporabo v mestu in na položnih tleh.

Vzmetenje. Dobro vzmetenje preprečuje nepredvidljive sunke in tresljaje. To je izjemno pomembno, saj ima dojenčki zelo občutljivo hrbtenico. V prvih mesecih so njegove vratne mišice izjemno šibke.

Ogrodje vozička. Težji voziček je stabilnejši, hkrati pa težji za rokovanje. Pri težkem ogrodju pozabite na zlaganje z eno roko. Izberita ogrodje, ki združuje lahkostnost in vzdržljivost. Ob nakupu povprašajte po teži ogrodja, košare in športnega dela.

Pri ogrodju je poleg teže in materiala pomembna dimenzija zloženega vozička. Če imate manjši avto vam bo ta nasvet prišel prav. Dovolj majhno ogrodje bosta lahko spravila za sedež, prtlažni prostor pa pustila prost za trgovske vrečke.

Streha vozička. Naj ima sistem za zračenje, zlasti poleti. Priporočam, da je streha čim daljša za zadostno zaščito pred soncem.

Nastavljivi ročaji. Enkrat boš voziček vodila ti in drugič tvoj partner. Izberita voziček, ki bo omogočal nastavljanje višine ročajev. Vožnja bo za oba prijetnejša.

Vožnja v obe smeri.  Na začetku je pomembno, da imaš dojenčka na očeh. Tudi dojenčku bo bolje, če bo med vožnjo lahko opazoval obraz mamice. Priporočam izbiro vozička, ki omogoča nastavitev športnega dela in košare v obeh smereh.

Nakupovalna košara. Naj bo čim večja, da boš v njo lahko spravila več kot le dve banani in jogurt. Ne pozabi – obešanje težkih torb na krmilo lahko zmanjša stabilnost vozička in poveča tveganje za prevrnitev. Zato je potrebna prostorna košara.

Zgornji seznam vključuje lastnosti, ki so pomembne nama, srčno upam, da vama bo prišel prav pri izbiri popolnega vozička za vajin mali zakladek.

Morda te zanima tudi: Kako prepoznati varen otroški voziček?,  Zakaj je otroški voziček težko izbrati?

 

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.