Kakšni so otroci rojeni januarja

Otroci, rojeni prvi mesec leta so pogosto levičarji. Dosegajo dobre rezultate v športu in se velikokrat odločijo za medicinsko kariero.


Otroci rojeni januarja so bolj ustvarjalni

Študija iz leta 2015 je pokazala, da ljudje, rojeni januarja in februarja, kažejo višjo stopnjo ustvarjalnosti in domiselnega reševanja problemov.

Januarski otroci so mirnejši

Vreme v mesecu njihovega rojstva ni edina stvar, ki je kul! Dojenčki, rojeni v zimskih mesecih, so po evropski študiji manj razdražljivi kot ljudje, rojeni v drugih letnih časih. (To je dobra napoved za otroška leta, kajne?)

Dobri športniki

Otroci, ki so rojeni januarja, so po navadi v razredu med najstarejšimi, zaradi česar so v prednosti tudi kar se tiče športa. Raziskave so namreč pokazale, da so med najbolj aktivnimi športniki, ki se ukvarjajo z različnimi športi, po navadi to prav najstarejši otroci v razredu.

Bolj nagnjeni k prehladom

Znanstveniki na medicinskem oddelku na kolumbijski univerzi so ugotovili, da januarski dojenčki kljub mrazu in zimskim vurisom niso nič bolj nagnjeni k viroznim obolenjem. Toda v drugi študiji na isti univerzi pa so ugotovili, da obstaja povezava med nizko izpostavljenostjo sončnim žarkom v pozni nosečnosti in povečanim tveganjem za diabetes tip dva, zato morajo biti mame januarskih dojenčkov na to posebej pozorne.

Zdravnik ali računovodje

Najpogostejša poklica rojenih januarja sta poklic splošnega zdravnika in računovodja, najmanjša verjetno pa je, da bo tvoj januarski otrok postal nepremičninski agent.

Zvedniki, rojeni januarja

Oprah Winfrey, Ellen DeGeneres, Justin Timberlake, Bradley Cooper, Florence Pugh, Renee Elise Goldsberry, Mary J. Blige, Issa Rae, Julia Louis-Dreyfus, Regina King, Dolly Parton, Alicia Keys, and Kerry Washington!

Morda vas zanima tudi:

Kontakt

logo 272x90

Sem mama, partnerka in poslovna ženska, ki obožuje visoke pete. V prostem času rada preberem dobro knjigo, pišem in ustvarjam. Družbo nam dela mala bela kepica, nemški špic LORD.